15 mai 2018

Benjamin Netanyahu susţine că trupele israeliene au acţionat în legitimă apărare în cursul protestelor din Fâşia Gaza

Mircea Olteanu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a susţine că trupele israeliene au acţionat în legitimă apărare împotriva organizaţiei islamiste Hamas, despre care a afirmat că doreşte să distrugă Israelul, informează site-ul postului BBC News.

Sursă foto: Mediafax

Netanyahu a justificat acţiunea armatei israeliene afirmând că "orice ţară are obligaţia să-şi apere frontierele".

"Organizaţia teroristă Hamas îşi declară intenţia de a distruge Israelul şi trimite mii (de oameni) să străpungă gardul de frontieră pentru a realiza acest obiectiv. Vom continua să acţionăm cu hotărâre pentru a ne proteja suveranitatea şi cetăţenii", a adăugat premierul.

La rândul său, un purtător de cuvânt al forţelor armate ale Israelului a declarat că militarii au tras asupra persoanelor implicate în "activităţi teroriste şi nu înspre demonstranţi, care au fost dispersaţi prin mijloace uzuale, cum ar fi gaze lacrimogene şi în conformitate cu regulile de angajare".

Cel puţin 55 de palestinieni au fost ucişi de armata israeliană, iar alte mii au fost răniţi, în cursul protestelor violente faţă de mutarea ambasadei SUA din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, potrivit unor surse medicale palestiniene.