13 septembrie 2019

Benjamin Netanyahu susţine că atacurile cu rachete lansate de palestinieni fac inevitabil un nou război în Fâşia Gaza

Mircea Olteanu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avertizat joi că atacurile continue cu rachete lansate din Fâşia Gaza fac inevitabil un nou conflict împotriva militanţilor din enclava palestiniană, informează publicaţia Stars and Stripes.

Sursă foto: Mediafax

Liderul israelian, care candidează pentru un nou mandat de premier, a afirmat că există planuri avansate pentru o ofensivă în Fâşia Gaza şi va decide asupra momentului de lansare a ofensivei, având în vedere refuzul liderilor organizaţiei Hamas de a stopa atacurile de rachetă lansate de Fâşia Gaza.

Atacurile palestiniene recente nu au provocate decese, însă liderul israelian a fost criticat pentru că nu a reacţionat cu fermitate la atacurile cu rachetă în sudul Israelului.

"Probabil nu vom de ales, ci să lansăm o mare campanie, un război împotriva forţelor terorii din Fâşia Gaza", a afirmat Netanyahu.

Pe data de 17 septembrie sunt programate noi alegeri legislative în Israel, la doar şase luni după scrutinul precedent, în urma căruia Netanyahu nu a reuşit să formeze un guvern.

În cursul campaniei, Netanyahu a promis că dacă va fi reales va extinde suveranitatea israeliană asupra văii Iordanului şi regiunii aflate la nord de Marea Moartă, în coordonare cu Statele Unite.