23 august 2018

Benjamin Netanyahu speră că Statele Unite vor recunoaşte anexarea Înălţimilor Golan

Bianca Pavaluca

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat joi că speră ca Statele Unite să recunoască suveranitatea Israelului în zona ocupată din Înălţimile Golan, deşi Administraţia de la Washington a transmis că nu ia în considerare acest lucru, relatează Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Benjamin Netanyahu a declarat că nu a renunţat la speranţa că Statele Unite vor recunoaşte anexarea Înălţimilor Golan, ca răspuns la declaraţiile făcute de John Bolton, consilierul prezidenţial american pentru Securitatea Naţională.

„Să renunţ la un lucru atât de important? În niciun caz”, a declarat prim-ministrul.

John Bolton, a declarat miercuri că Statele Unite nu iau în considerare recunoaşterea suveranităţii Israelului în teritoriul controlat din Înălţimile Golan.

„Am auzit ideea vehiculată în presă, dar acest lucru nu este pus în discuţie, nu există nicio decizie a Guvernului Statelor Unite”, a declarat John Bolton.

„Desigur, înţelegem faptul că Israelul susţine că a anexat Înălţimile Golan, dar momentan nu există nicio schimbare în poziţia Statelor Unite”, a adăugat acesta.

Israelul a preluat controlul asupra mai multor zone din Înălţimile Golan, care aparţineau Siriei, în timpul războiului din anul 1967, dar nu a primit susţinerea internaţională.