03 septembrie 2018

Benjamin Netanyahu şi reprezentantul SUA pentru Siria au discutat despre situaţia din regiune

Teodora Marinescu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a discutat, duminică, cu James Jeffrey, reprezentat al Statelor Unite pentru Siria, despre situaţia din regiune şi despre Iran, a informat cabinetul oficialului israelian, relatează site-ul postului France 24.

Sursă foto: Mediafax

Netanyahu a discutat despre "situaţia din Siria şi despre efortul comun de a opri agresiunea Iranului" cu James Jeffrey, reprezentantul special al Statelor Unite pentru Siria, se arată într-un comunicat.

Înaintea vizitei, Departamentul de Stat american a anunţat că Jeffrey va discutate de asemenea despre "menţinerea securităţii Israelului concomitent cu contracararea activităţii de destabilizare a Iranului".

Iranul este un aliat al preşedintelui sirian Bashar al-Assad în războiul civil din Siria, împreună cu Rusia şi grupul şiit Hezbollah.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic. Bilanţul conflictului este de câteva sute de mii de morţi.