01 august 2019

Benjamin Netanyahu pare să confirme atacul cu rachetă din sudul Siriei, atribuit Israelului

Mihai Draghici

Premierul în exerciţiu al Israelului, Benjamin Netanyahu, a părut să confirme, joi seară, că armata israeliană a lansat un atac cu rachetă în sudul Siriei, informează site-ul Ynetnews.com şi cotidianul Times of Israel.

"Ne apărăm permanent", a declarat Benjamin Netanyahu, referindu-se la un atac comis de un militant palestinian la frontiera Fâşiei Gaza cu Israelul, soldat cu moartea agresorului şi rănirea a trei militari israelieni.

"Luptăm şi pe alte fronturi, după cum aţi auzit zilele acestea. Pe frontul de nord, acţionăm împotriva Iranului şi mişcării Hezbollah, aţi auzit şi de aceste lucruri", a subliniat premierul Israelului.

Trei militari israelieni au fost răniţi, joi, în confruntări cu un militant Hamas, care a fost ucis în incidentul produs la frontiera Israelului cu Fâşia Gaza. Militantul Hamas a deschis focul spre militari israelieni în timp ce încerca să traverseze gardul amplasat la frontiera Israelului cu Fâşia Gaza.

În altă ordine de idei, presa de stat siriană a relatat joi că o rachetă lansată de armata israeliană a căzut într-o zonă rurală din regiunea Quneitra, situată în zona Înălţimilor Golan aflată sub controlul Siriei.

Armata israeliană nu a făcut niciun comentariu pe această temă. Israelul efectuează frecvent raiduri aeriene în Siria, vizând transporturi de armament destinate mişcării şiite libaneze Hezbollah, o organizaţie susţinută de Iran.