17 aprilie 2019

Benjamin Netanyahu a primit sarcina de a forma un nou guvern al Israelului

Mihai Draghici

Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, i-a acordat lui Benjamin Netanyahu, miercuri seară, sarcina de a forma un nou guvern, liderul formaţiunii Likud (dreapta) urmând să iniţieze negocierile formale pentru o coaliţie guvernamentală.

Sursă foto: Mediafax

Benjamin Netanyahu a sosit miercuri seară la reşedinţa preşedintelui Reuven Rivlin, care i-a încredinţat mandatul formării unui nou guvern.

Liderii partidelor care deţin majoritatea în Knesset i l-au recomandat preşedintelui Reuven Rivlin pe Benjamin Netanyahu pentru funcţia de prim-ministru.

Partidul Likud (dreapta), al premierului Benjamin Netanyahu, are 35 de locuri în Knesset, la egalitate cu formaţiunea de centru-stânga Albastru & Alb, condusă de generalul Benjamin Gantz, fost şef al Statului Major al armatei israeliene. Însă Benjamin Netanyahu are şanse mari de a forma o coaliţie guvernamentală de dreapta.

În primul discurs după primirea sarcinii de a forma un nou Cabinet guvernamental, Benjamin Netanyahu s-a declarat onorat. "Voi lucra pentru toţi israelienii, atât pentru cei care au votat cu mine, cât şi pentru cei care nu au votat cu mine", a declarat liderul Likud.