04 iulie 2018

Bell Boeing va produce aeronave de transport personal şi marfă pentru Forţele Navale ale SUA ,în cadrul unui contract de peste 4 miliarde de dolari

Monitorul Apărării şi Securităţii

Bell Boeing va produce aeronave CMV-22B de transport pentru Forţele Navale, Forţele Aeriene, Marina SUA, dar pentru guvernul Japoniei, în cadrul unui contract de peste 4 miliarde de dolari.

Sursă foto: Mediafax

“Contractul prevede un număr total de 58 aeronave de tip tiltrotor pentru înzestrarea Forţelor Navale, Forţele Aeriene şi Marina Statelor Unite, precum şi pentru guvernul Japoniei. Noua variantă CMV-22B va începe modernizarea flotei de transport portavion ale Forţelor Navale ale Statelor Unite”, se specifică într-un comunicat al companiei.

Astfel, este prevăzută producţia şi livrarea de 39 de aeronave CMV-22B pentru Forţele Navale; 14 aeronave MV-22B pentru Infanteria Marină; o aeronavă CV-22B pentru Forţele Aeriene; şi patru aeronave MV-22B pentru guvernul Japoniei.

Forţele Navale vor folosi noua aeronavă CMV-22B pentru transportul personalului sau a mărfii de la ţărm la portavion, urmând să înlocuiască într-un final aeronavele Greyhound C-2, care se află în funcţiune de la mijlocul anilor ’60.

Suma totală este de 4,19 miliarde de dolari şi a fost acordată Biroului pentru Programul Comun Bell Boeing, Amarillo, Texas (Poooo8) în scopul modificării contractului acordat anterior pentru aeronava de tip tiltrotor V-22 (N00019-17-C-0015), în cadrul unui contract multianual cu preţ şi comision fix.

”Prin această singură comandă multianuală în care folosim această aeronavă pentru trei categorii de forţe armate şi un aliat important al Statelor Unite Forţele Navale, se beneficiază de un raport capabilitate-cost mai ridicat”, a spus Kristin Houston, vicepreşedinte Boeing pentru programele Tiltrotor şi director pentru programul Bell Boeing V-22., citată în comunicat