27 iunie 2019

Batalionul 500 Sprijin „General de divizie Gheorghe Rusescu” a primit Drapelul de Luptă

Andreea Soare

„La sediul Statului Major al Forţelor Terestre a avut loc, miercuri, 26 mai a.c., ceremonia militară de înmânare a Drapelului de Luptă Batalionului 500 Sprijin „General de divizie Gheorghe Rusescu”, transmit reprezentanţii Forţelor Terestre Române.

Sursă foto: Forţele Terestre Române

„Drapelul de luptă a fost acordat conform Decretului Preşedintelui României, Klaus-Werner Iohannis nr. 320, din 28 martie 2018 şi a fost înmânat de către Locţiitorul pentru resurse al şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general de brigadă Liviu Marian Mazilu”, se precizează în comunicat.

„Batalionul 500 Sprijin „General de divizie Gheorghe Rusescu” a fost înfiinţat în data 1 mai 1998, sub denumirea de Batalionul 500 Logistic, în baza aprobării Ministrului Apărării Naţionale nr. S.G. 1-1873 din 08 aprilie 1998. Unitatea de sprijin logistic a fost subordonată Statului Major al Trupelor de Uscat de la acea dată. Având în compunere subunităţi de transport, depozitare, pază, deservire şi asigurare medicală, unitatea logistică îndeplineşte, la această dată, misiuni de hrănire şi echipare, asigurare cu armament, muniţii, materiale tehnice, auto, carburanţi, intendenţă şi stat major în sprijinul personalului Statului Major al Forţelor Terestre”, adaugă reprezentanţii Forţelor Terestre.