28 iunie 2019

Batalionul 495 Paraşutişti „Căpitan Ştefan Soverth” pleacă în Afganistan

Andreea Soare

În data de 27 iunie, în Clinceni, a avut loc ceremonia de plecare în Teatrul de Operaţii din Afganistan a Batalionului 495 Paraşutişti „Căpitan Ştefan Soverth”, arată un comunicat al Forţelor Terestre Române.

Sursă foto: Forţele Terestre

În luna mai, paraşutiştii Batalionului 495 Infanterie „Ştefan Soverth” au efectuat Exerciţiul de Repetare a Misiunii (MRE), la Centrul Naţional de Instruire Întrunită Getica, din Cincu, pregătindu-se, astfel, pentru misiunea pe care urmează să o desfăşoare în Afganistan.

Pe durata instrucţiei, militarii au parcurs modulul de instrucţie sanitară specific teatrelor de operaţii, atât cu echipe mixte de sanitari (Combat Medic), cât şi cu personal non-medical (Combat Life Savers). De asemenea, au avut simulări virtuale, cu situaţii pe care le pot întâlni în teatrul de operaţii (rezolvarea unor situaţii concrete, incidente, evenimente), însă au efectuat şi misiuni de patrulare, escortă şi pază, şi instruiri pe timp de noapte, specifice teatrelor de operaţii din Afganistan.

Batalionul 495 Infanterie „Ştefan Soverth” a fost înfiinţat la 30 noiembrie 1990, iar în anul 1996 a primit, prin decret prezidential, Drapelul de luptă şi denumirea Căpitan „Stefan Soverth”, după numele celui care a înfiinţat prima şcoală de paraşutişti militari.