28 septembrie 2022

Bătaie în plină stradă în Bucureşti, cu topoare şi macete. O persoană a fost înjunghiată în piept

Andreea Tobias

Procurorii au dispus, marţi, punerea în mişcare a acţunii penale împotriva a 17 persoane, dintre care 16 sunt cercetate pentru încăierare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar una pentru tentativă de omor, încăierare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti

Sursă foto: Mediafax

În noaptea de duminică spre luni, pe fondul unei stări conflictuale anterioare, membrii a două grupuri de aproximativ 11, respectiv 13 persoane, s-au întâlnit în Bucureşti, la intersecţia dintre Splaiul Unirii şi Sos. Mihai Bravu şi au participat la o încăierare în cadrul căreia s-au lovit reciproc folosind bâte, ţevi metalice, topoare, macete.

Încăierarea s-a soldat cu avarierea mai multor autovehicule aparţinând celor implicaţi, precum şi cu rănirea mai multor persoane din cele două grupuri.

Una dintre persoanele implicate a lost lovită cu un cuţit în piept de o persoană din grupul advers, iar plaga i-a pus viaţa în primejdie.

Violenţele exercitate au tulburat ordinea şi liniştea publică, producând indignare şi teamă în rândul persoanelor care au asistat la încăierare.

Au fost făcute 13 percheziţii, iar 18 persoane au fost audiate.

Procurorii au dispus reţinerea a 16 persoane, însă miercuri instanţa a decis cercetarea acestora sub control judicial pentru 60 de zile.

În ceea ce îl priveşte pe inculpatul care a aplicat lovitura de cuţit, miercuri procurorii au sesizat Tribunalul Bucureşti cu propunere de luare a măsurii arestării preventive pentru 30 de zile.