15 aprilie 2018

Bashar Al-Assad, ''într-o dispoziţie bună'': Atacurile împotriva Siriei reprezintă un act de agresiune/ Parlamentari ruşi, vizită la Damasc, la câteva ore după bombardamente

Marian Avram

Bashar Al-Assad, preşedintele Siriei, le-a transmis, duminică, unor parlamentari din Rusia aflaţi într-o vizită la Damasc că bombardamentele efectuate de SUA, Marea Britanie şi Franţa împotriva Siriei reprezintă un act de agresiune, relatează agenţiile Reuters şi Interfax.

Sursă foto: Mediafax

Declaraţiile lui Bashar al-Assad au fost făcute în contextul în care mai mulţi parlamentari ruşi au efectuat o vizită în Siria la câteva ore după bombardamentele efectuate de aliaţii occidentali împotriva regimului de la Damasc.

Parlamentarii ruşi au precizat că liderul regimului de la Damasc era ''într-o dispoziţie bună'' şi că a lăudat sistemele de apărare antiaeriană fabricate în Uniunea Sovietică şi folosite de Siria pentru respingerea atacurilor lansate de către puterile occidentale.

”Atacurile asupra Siriei efectuate de coaliţia occidentală reprezintă un act de agresiune. Siria îşi va continua dezvoltarea suverană şi independentă, în pofida agendei Occidentului”, le-a transmis preşedintele sirian parlametarilor din Rusia.