04 mai 2019

Băsescu: PMP va susţine creearea unei agenţii europene de informaţii şi analiză pentru prevenirea atentatelor

Alexandru Costea

Traian Băsescu a declarat că PMP are inclus în program înfiinţarea unei agenţii europene care să centralizeze informaţiile serviciilor din statele membre în vederea combaterii atentatelor.

Sursă foto: Mediafax

"Avem o populaţie europeană nemulţumită de situaţia cu migraţia. PMP nu va fi de acord cu transformarea UE într-o uriaşă moschee. Să vină să vadă cum se trăieşte la noi împreună cu turci, cu tătari şi să accepte cei care vin buluc în Europa din ţări de cult islamic, să accepte comportamentul civilizat. Propunerea noastră aici este să se elaboreze un regulament cu privire la statutul migranţilor care să fie aprobat în Parlamentul European, care să oblige la integrare socială prin găsdirea unui loc de muncă sau să se afle într-o situaţie de studii pentru locuri de muncă, respect pentru tradiţiile şi cultura europeană şi integrare în cultura europeană. Aceste pretenţii le putem avea că nu noi i-am adus cu forţa", a declarat Traian Băsescu, într-o conferinţă de presă susţinută, sâmbătă, la Constanţa.

Acesta a completat că politicienii "de la vârf" nu se mai pot "ascunde" în spatele sloganului de corectitudine politică la adresa comunităţilor musulmane din Europa.

"Europa nu poate fi distrusă de sloganul laş «politically correct» sub care se ascund politicienii de la vârf. Politic este corect să-i lăsăm să facă ce vrea. Politic este corect să nu-i blamăm pentru violuri. Politic este corect să nu-i blamăm că fură. Lucrurile trebuie spuse cinstit, pentru că s-a ajuns la un nivel care nu mai este acceptabil să te ascunzi în spatele sloganului «politically correct»" a completat Băsescu.

Fostul preşedinte a spus că PMP va susţine crearea unei agenţii europene care să centralizeze informaţiile venite de la serviciile naţionale, pentru prevenirea atentatelor teroriste.

"Pe lângă moschei, nu la toate, sunt adevărate centre de islamizare a tinerilor musulmani în Europa. PMP va susţine creearea unei agenţii europene de informaţii şi analiză pentru prevenirea atentatelor. Ce nu s-a reuşit până acum în UE? Să pui cap la cap toate serviciile, să îşi dea informaţii de la unul la altul din timp. Ce propunem este o directivă de creeare a acestei agenţii UE prin care toate statele să pună continuu în coşul acestei agenţii orice mică informaţie şi semnal pe care l-ar avea despre atentate teroriste. Acolo ar putea fi concentrată cei mai buni analişti din serviciile UE şi să diminueze riscurile de reuşită a atacurilor teroriste", a conchis acesta.

Traian Băsescu, cel care deschide lista candidaţilor PMP la europarlamentare, a fost sâmbătă prezent la Constanţa cu ocazia campaniei electorale derulate de partid la alegerile pentru PE din 26 mai.