30 iulie 2018

Avocatul lui Donald Trump pune la îndoială credibilitatea casetei publicate de Michael Cohen

Teodora Marinescu

Avocatul preşedintelui american Donald Trump, Rudy Giuliani, a afirmat că, din 183 de casete confiscate de investigatori din biroul lui Michael Cohen, o singură casetă conţinea o conversaţie a liderului de la Casa Albă, punând astfel la îndoială credibilitatea acesteia, relatează The Guardian.

"Ştim că există aproximativ 183 de conversaţii unice pe casete. Una dintre acestea conţine o conversaţie a preşedintelui Statelor Unite", a declarat Giuliani.

"Trebuie să ne punem întrebări în privinţa fiecărei casete. Pe câte dintre ele a avut ocazia să le editeze? Individul are aproximativ 180 de casete", a adăugat avocatul lui Trump.

Agenţii FBI au confiscat mai multe înregistrări din biroul şi casa lui Cohen în luna aprilie,pe fondul investigaţiilor privind activităţile acestuia în New York.

Postul CNN a difuzat săptămâna trecută o înregistrare a unei discuţii a lui Donald Trump cu Michael Cohen, avocatul său de la vremea respectivă, privind cumpărarea drepturilor de publicare a poveştii unei foste starlete Playboy, care susţine că Trump a avut o relaţie extraconjugală cu ea în anul 2006.

Disputa a tensionat relaţia dintre preşedintele Statelor Unite şi Michael Cohen, care este investigat pentru posibile fraude bancare şi încălcarea legilor privind finanţarea campaniei electorale. Cohen neagă orice acuzaţie.

Posturile CNN şi NBC au relatat de asemenea că fostul avocat este dispus să declare în faţa investigatorilor că Donald Trump ştia în avans de întrevederea între câţiva membri ai echipei sale de campanie şi oficiali ruşi, care s-au oferit să furnizeze informaţii compromiţătoare despre Hillary Clinton.

Donald Trump Jr., Jared Kushner şi Paul Manafort s-au întâlnit la 9 iunie 2016, în clădirea Trump Tower, cu un grup de persoane din Rusia. Donald Trump a negat în repetate rânduri că ar fi ştiut despre acea întrevedere.