01 decembrie 2022

Avioanele nu vor survola la parada de la Bucureşti

Gabriel Pecheanu

Avioanele nu vor survola la parada de la Bucureşti din cauză că plafonul de nori este foarte jos, anunţă generalul Daniel Petrescu. ANM a anunţat că nebulozitatea va fi persistentă şi sunt condiţii de ploaie, lapoviţă şi chiar ninsoare, dar şi condiţii de formare a poleiului.

Sursă foto: Mediafax

„Din păcate nu vom putea survola la Bucureşti. Prognoza nu ne permite. Asta nu înseamnă că avioanele noastre nu pot zbura pe o astfel de vreme”, spune la Euronews generalul Daniel Petrescu.

Şeful Statului Major al Apărării precizează că plafonul de nori este foarte jos şi avioanele nu pot zbura în siguranţă în formaţiile stabilite pentru paradă.

La Bucureşti, nebulozitatea va fi persistentă şi vor fi precipitaţii mixte - ploaie, iar temporar lapoviţă şi ninsoare. Vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în timpul zilei, când va atinge viteze de 40 - 50 km/h. Temperatura nu va avea variaţii semnificative pe parcursul intervalului, astfel că maxima se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar minima va fi de 0...1 grad.