24 iulie 2018

Avioanele MIG 21 LanceR pot zbura din nou. Interdicţia de zbor a fost ridicată

Firuta Flutur

Interdicţia de zbor pentru flota de MIG 21 LanceR a României a fost ridicată, după ce aeronavele fuseseră consemnate la sol în urma accidentului de la Borcea, judeţul Călăraşi, în care a murit pilotul Florin Rotaru, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţi ai MApN.

Sursă foto: Mediafax

Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale (MApN) au declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că interdicţia de zbor pentru flota de MIG 21 LanceR a României a fost ridicată, după ce aeronavele fuseseră consemnate la sol în urma accidentului de la Borcea, judeţul Călăraşi, în care a murit pilotul Florin Rotaru.

Flota de MIG 21 LanceR a României era consemnată la sol până la publicarea concluziilor anchetei demarate dupa accidentul de la Borcea, când un aparat de zbor MIG 21 Lancer s-a prăbuşit. Mii de oameni se aflau în zonă şi participau la evenimentele dedicate Zilei Porţilor Deschise, la Baza 86. Pilotul, Florin Rotaru, şi-a pierdut viaţa.

Zborurile cu aeronavele de tip IAR 99 Şoim sunt în continuare sistate până la finalizarea anchetei cu privire la prăbuşirea aparatului de acelaşi tip, în zona localitatea Nicolae Bălcescu din judeţul Bacău. În avion se aflau cei doi piloţi, care s-au salvat.