04 mai 2019

Avioane israeliene au efectuat raiduri în Fâşia Gaza ca ripostă la atacuri cu rachete

Mihai Draghici

Armata israeliană a bombardat, sâmbătă, poziţii Hamas din Fâşia Gaza, ca ripostă la o serie de rachete lansate spre teritoriul israelian, după ce patru palestinieni au murit, iar un militar israelian a fost rănit în urma confruntărilor produse vineri după-amiază, relatează site-ul Ynetnews.com.

Sursă foto: Mediafax

Militanţi palestinieni din Fâşia Gaza au lansat sâmbătă zeci de rachete spre zonele israeliene Ashkelon, Rehovot, Sderot, Ashdod, Sha'ar HaNegev şi Eshkol. Numeroase rachete au fost interceptate de sisteme antibalistice israeliene. Nu s-au înregistrat victime pe teritoriul israelian.

În replică, avioane militare israeliene au atacat poziţii islamiste din Fâşia Gaza.

Un palestinian în vârstă de 22 de ani a fost ucis în raidurile aeriene israeliene, a comunicat Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza.

Conform presei israeliene, aproximativ 90 de rachete au fost lansate din Fâşia Gaza spre Israel sâmbătă dimineaţă, majoritatea fiind interceptate de sistemele antibalistice.

Un militar israelian a fost rănit în cursul confruntărilor cu protestatari palestinieni produse vineri după-amiază la frontiera Israelului cu Fâşia Gaza. Doi protestatari palestinieni au fost ucişi. Tancuri israeliene au atacat poziţii militare din Fâşia Gaza, atacurile soldându-se cu moartea a doi militanţi islamişti.