21 septembrie 2022

Avioane C-130 Hercules şi C-27 J Spartan vor zbura la înălţimi mici

Gabriel Pecheanu

Statul Major al Forţelor Aeriene anunţă că, până vineri, aeronave C-130 Hercules şi C-27 J Spartan ale Forţelor Aeriene Române vor executa zboruri la înălţimi mici, la aproximativ 150 metri faţă de sol.

Sursă foto: Mediafax

Aeronave C-130 Hercules şi C-27 J Spartan ale Forţelor Aeriene Române vor executa, în perioada 21-23 septembrie a.c., zboruri la înălţimi mici, la aproximativ 150 m faţă de sol, în spaţiul aerian naţional, anunţă Forţele Aeriene Române.

„Menţionăm că aceste activităţi de zbor sunt executate în conformitate cu Planurile de Instruire în Zbor şi în concordanţă cu reglementările aeronautice în vigoare, având drept scop creşterea nivelului de antrenare a personalului navigant în condiţii cât mai reale, fapt care contribuie la creşterea capacităţii acţionale a Forţelor Aeriene Române. Statul Major al Forţelor Aeriene se preocupă constant pentru diminuarea impactului activităţilor aeronautice asupra comunităţii locale, urmărind în acelaşi timp îndeplinirea obiectivelor de pregătire a piloţilor, în conformitate cu cerinţele specifice, obiective care includ şi executarea unor antrenamente adecvate condiţiilor de luptă actuale”, potrivit unui comunicat de presă.