05 mai 2019

Autorităţile militare de la Seul transmit că regimul din Coreea de Nord a testat "noi arme tactice ghidate" în cursul exerciţiilor militare de sâmbătă

Mircea Olteanu

Autorităţile militare de la Seul au comunicat că forţele regimului nord-coreean au testat "noi arme tactice ghidate" în cursul exerciţiilor de trageri de luptă desfăşurate sâmbătă în estul Coreei de Nord, informează agenţia The Associated Press.

Sursă foto: Mediafax

Potrivit autorităţilor de la Seul, forţele armate din Coreea de Nord au efectuat trageri cu sisteme de lansatoare multiple de rachete de 240 mm şi 300 mm la un poligon aflat în apropiere de oraşul Wonsan din estul ţării, unele proiectile zburând până la distanţa de 240 de kilometri înainte de a se prăbuşi în mare.

Totodată, imagini transmise de presa de stat nord-coreeană l-au arătat pe Kim Jong-Un, liderul regimului de la Phenian, observând lansarea unui proiectil neidentificat, posibil o rachetă cu rază scurtă de acţiune.

Autorităţile sud-coreene nu au indicat dacă noua armă tactică testată de forţele regimului de la Phenian ar fi o rachetă balistică.

Kim Jong-Un a supravegheat personal exerciţiile efectuate în noaptea de vineri spre sâmbătă, a transmis KCNA, agenţia de presă de stat din Coreea de Nord.

Administraţia de la Seul a îndemnat Coreea de Nord să evite amplificarea tensiunilor în Peninsula Coreea, exprimând "preocupare" în legătură cu noile teste cu rachete.

Kim Jong-Un a subliniat importanţa „îmbunătăţirii capacităţii de combat pentru a apăra suveranitatea politică şi sustenanţa economică” a Coreei de Nord, în faţa ameninţărilor şi a invadatorilor, relatează KCNA.