14 septembrie 2021

Autorităţile din Ţările de Jos au arestat un turist britanic după ce l-au confundat cu un şef al unui grup sicilian de crimă organizată, aflat pe lista celor mai căutaţi infractori din Europa

Andreea Soare

Un fan al curselor de maşini a fost arestat în Ţările de Jos, zilele trecute, după ce a fost confundat cu un şef al mafiei siciliene, care se află pe lista celor mai căutaţi infractori din Europa, scrie Washington Post.

Sursă foto: Profimedia

Bărbatul în vârstă de 54 de ani s-a arătat suprins când autorităţile olandeze l-au arestat, în timp ce lua prânzul alături de fiul său, la un restaurant din Haga. Acesta se afla în Ţările de Jos pentru a participa la Grand Prix.

Ţinta autorităţilor era, însă, Matteo Messina Denaro, un şef al grupului organizat sicilian Cosa Nostra, în vârstă de 59 de ani. Acesta se ascunde de autorităţile italiene încă din 1993. Este acuzat uciderea mai multor persoane, printre care şi a doi procurori italieni, omorâţi în 1992, şi de organizarea unor atacuri cu bombă în Florenţa, Roma şi Milano, la începutul anilor 1990. Este poreclit „Diabolik”.

Bărbatul arestat pe nedrept este cetăţean britanic şi locuieşte în prezent în Spania. Acesta a fost eliberat imediat ce s-a confirmat că nu este persoana căutată de autorităţile italiene. Încă nu se cunoaşte motivul confuziei autorităţilor.