27 septembrie 2018

Autorităţile din China au transmis că nu se implică în afacerile interne ale altor ţări

Bianca Pavaluca

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din China, Geng Shuang, a declarat joi că Administraţia de la Beijing nu se implică în afacerile interne ale altor ţări, după ce Donald Trump a acuzat China că a încercat să interfereze în alegerile parţiale din noiembrie, relatează Reuters.

„Comunitatea internaţională ştie cu siguranţă ce ţară interferează cel mai mult în afacerile altor ţări”, a declarat Geng Shuang.

Purtătorul de cuvânt a transmis că Statele Unite ar trebui să înceteze să facă lucruri care dăunează relaţiilor cu China.

Preşedintele american Donald Trump a declarat miercuri în cadrul unei întâlniri a Consiliului de Securitate ONU că autorităţile din China au încercat să interfereze în alegerile parţiale din Statele Unite din luna noiembrie.

Donald Trump consideră că Administraţia din Beijing nu doreşte ca Partidul Republican să câştige alegerile, dar nu a oferit nicio dovadă concretă în ceea ce priveşte ingerinţa.

Administraţia de la Beijing a respins, miercuri, acuzaţiile preşedintelui SUA privind tentativa Chinei de a influenţa scrutinul parţial american.

"Nu ne-am implicat şi nu ne implicăm în afacerile interne ale niciunei ţări. Refuzăm să acceptăm aceste acuzaţii lipsite de fundament împotriva Chinei", a declarat Wang Yi, ministrul chinez de Externe.