21 mai 2018

Autoritatea Palestiniană, despre mutarea unei ambasade la Ierusalim: Este vorba de aplicarea "dictatelor" Israelului şi Statelor Unite

Mihai Draghici

Mutarea ambasadei Paraguayului în Ierusalim este o decizie care încalcă reglementările internaţionale pentru a fi îndeplinite "dictatele" Israelului şi Statelor Unite, acuză Autoritatea Palestiniană, potrivit site-ului israelian Ynetnews.com.

Sursă foto: Mediafax

Preşedintele Paraguayului, Horacio Cartes, a inaugurat luni sediul noii ambasade din Ierusalim. Înaintea Paraguayului, Statele Unite şi Guatemala şi-au mutat ambasadele de la Tel Aviv la Ierusalim.

Autoritatea Palestiniană a condamnat deciziile.

"Este vorba de o agresiune contra poporului palestinian şi contra drepturilor palestinienilor, precum şi o încălcare a rezoluţiilor ONU şi a reglementărilor internaţionale. Pur şi simplu, aplică dictatele Israelului şi Statelor Unite", a reacţionat Ministerul palestinian de Externe.

Săptămâna trecută, Autoritatea Palestiniană a anunţat chemarea la consultări a ambasadorilor din România, Cehia, Austria şi Ungaria, după ce aceste ţări au trimis reprezentanţi la o recepţie organizată de Israel cu o zi înaintea inaugurării ambasadei Statelor Unite din Ierusalim.

Guvernul României a evocat ideea mutării ambasadei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. România, Cehia şi Ungaria au blocat iniţiativa de adoptare a unei declaraţii comune a Uniunii Europene prin care se condamna mutarea ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim.