20 septembrie 2023

Autoritatea Navală Română, după explozie: Navigaţia pe braţul Sulina nu este afectată

Laura Buciu

Navigaţia pe braţul Sulina nu este afectată de explozia care a avut loc miercuri la bordul navei sub pavilion Togo, potrivit conducerii Autorităţii Navale Române. Nava a intrat în rada Portului Sulina în 12 septembrie şi aştepta intrarea pe Canalul Bîstroe.

Sursă foto: Mediafax

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de conducerea Autorităţii Navale Române, nava sub pavilion Togo transporta ciment. Aceasta a raportat la ora 6.50 o explozie la compartimentul maşină şi a solicitat abandonul navei în timp ce se afla la aproximativ 7 mile marine est de Sulina.

„Autoritatea Navală Română, prin intermediul MRCC a solicitat de urgenţă asistenţa navei ARSVOM SAR Ares şi a unei nave aparţinând Politiei de Frontieră pentru salvarea celor 12 membri de echipajului. Salvatorii au ajuns imediat la locul incidentului, iar echipajul a fost preluat în siguranţă şi transportat în Portul Sulina. Nava cargo SEAMA, ce are o lungime de 90m şi 14m lăţime este ancorată în acest moment şi se încearcă salvarea ei. Navigaţia pe braţul Sulina nu este afectată”, transmite Autoritatea Navală Română.

Nava sub pavilion Togo a ajuns în rada Portului Sulina în data de 12 septembrie şi aştepta intrarea pe canalul Bîstroe.

Autoritatea Navală Română face cercetări pentru a stabili cauzele producerii acestui eveniment.