02 iulie 2018

Atentat care viza o conferinţă din Franţa, dejucat de autorităţile belgiene /Patru suspecţi, inclusiv un diplomat iranian, arestaţi

Mihai Draghici

Autorităţile belgiene au dejucat un atac terorist care viza o reuniune politică din Franţa la care participau zeci de mii de persoane, trei suspecţi de origine iraniană şi un diplomat iranian fiind arestaţi, informează postul RTBF.

Doi iranieni au fost arestaţi de autorităţile belgiene în localitatea Woluwe-Saint-Pierre. În maşina suspecţilor au fost găsite materiale pentru fabricarea unei bombe.

"În cadrul investigaţiei, Amir S., născut pe 26 aprilie 1980, şi soţia sa, Nasimeh N., născută pe 20 septembrie 1984, cetăţeni belgieni de origine iraniană, au fost arestaţi preventiv şi sunt inculpaţi pentru tentativă de asasinat de tip terorist", a anunţat Parchetul federal belgian. Un complice al celor doi a fost arestat în Franţa.

În Germania a fost audiat un diplomat iranian de la Ambasada iraniană din Austria.

Atentatul viza o conferinţă a grupului politic Poporul Mujahedinilor din Iran, potrivit unor surse citate de site-ul Ynetnews.com.

"Aproximativ 25.000 de persoane urmau să fie prezente la această conferinţă", desfăşurată pe 30 iunie la periferia Parisului, au anunţat procurorii belgieni.

Diplomat iranian, arestat în ancheta privind complotul terorist din Franţa

La reuniunea vizată de complotul terorist a participat inclusiv Rudy Giuliani, avocatul preşedintelui SUA Donald Trump.

Diplomatul iranian arestat în Germania lucrează la ambasada Iranului din Austria.

Autorităţile belgiene au dejucat un atac terorist care viza o reuniune politică din Franţa la care participau zeci de mii de persoane.