17 iunie 2023

Atac terorist la o şcoală din Uganda. Cel puţin 25 de morţi şi opt răniţi

Iulian Moşneagu

Militanţi care au legături cu Statul Islamic au ucis 25 de persoane într-un atac terorist asupra unei şcoli din vestul Ugandei, în apropiere de graniţa cu Republica Democrată Congo, a anunţat sâmbătă poliţia ugandeză.

Sursă foto: Mediafax

Membri ai Forţelor Democratice Aliate (ADF), o grupare ugandeză cu sediul în estul Republicii Congo care a jurat credinţă Statului Islamic, au atacat vineri seara şcoala secundară Lhubirira din Mpondwe, incendiind un dormitor şi jefuind alimente, a declarat poliţia, potrivit Reuters.

"Până în prezent, 25 de cadavre au fost recuperate din şcoală şi transferate la spitalul Bwera. De asemenea, au fost recuperaţi opt răniţi, care rămân în stare critică la Spitalul Bwera", a precizat poliţia ugandeză pe Twitter.

Poliţia nu a precizat câţi dintre morţi sunt elevi.

Soldaţii îi urmăresc pe atacatori, care au fugit spre Parcul Naţional Virunga din Republica Democrată Congo, a adăugat poliţia.

În aprilie, ADF a atacat un sat din estul Republicii Democrate Congo, omorând cel puţin 20 de persoane. Uganda a trimis trupe în Congo pentru a ajuta la combaterea ADF.