15 ianuarie 2019

Atac terorist într-un complex hotelier din capitala Kenyei / Gruparea teroristă Al-Shabaab, afiliată reţelei Al-Qaida, revendică atentatul

Mihai Draghici

Cel puţin trei persoane au murit, iar altele au fost rănite după o serie de explozii şi focuri de armă produse marţi după-amiază într-un complex hotelier din capitala Kenyei, Nairobi, în ceea ce pare a fi un atac terorist.

Atacul s-a produs în cartierul Westland din Nairobi, în complexul hotelier Dusit, informează BBC News online.

Două explozii au vizat complexul şi au fost observaţi patru indivizi care au deschis focul cu arme automate. Mai multe vehicule au fost incendiate.

Autorităţile kenyene au anunţat că incidentul este considerat atac terorist.

Conform unor surse din cadrul serviciilor de securitate citate de agenţia de presă Bloomberg, cel puţin trei persoane au fost ucise, iar numeroase altele au fost rănite.

Organizaţia fundamentalistă Al-Shabaab, afiliată reţelei teroriste Al-Qaida, a revendicat atacul terorist. "Noi suntem în spatele atacului din Nairobi. Operaţiunea continuă", a transmis Abdiasis Abu Musab, un reprezentant al grupului Al Shabaab, conform unui mesaj citat de agenţia Associated Press.

Un terorist sinucigaş a fost implicat în atentatul comis marţi după-amiază la complexul hotelier din oraşul Nairobi, anunţă şeful Poliţiei kenyene, Joseph Boinnet, citat de site-ul agenţiei Reuters.

"Atacul a început cu o explozie la Banca I&M, au fost incendiate trei vehicule; apoi a fost un terorist sinucigaş", a declarat Joseph Boinnet.

Bilanţul oficial este de trei morţi şi numeroşi răniţi, dar, potrivit unor surse, sunt cinci morţi.