03 decembrie 2023

Atac terorist în Paris. Atacatorul a strigat "Allah akbar" şi a atacat trecători în centrul Parisului, în apropiere de Turnul Eiffel

Gabriel Negreanu

O persoană a fost ucisă şi alte două au fost rănite după ce o persoană a atacat trecători în centrul Parisului, în apropiere de Turnul Eiffel, a anunţat sâmbătă seară ministrul francez de interne.

Sursă foto: Mediafax

O persoană a fost ucisă şi alte două rănite sâmbătă seara la Paris, într-un atac cu cuţitul. Evenimentele au avut loc pe Quai de Grenelle, în arondismentul 15 al capitalei franceze.

Persoanele rănite ar fi turişti. Bărbatul decedat este un turist german care are şi cetăţenie filipineză, a aflat Le Figaro de la o sursă din cadrul poliţiei. 

Poliţia a arestat "atacatorul" pe care l-a descris ca fiind cunoscut de serviciile de informaţii.

Presupusul atacator, Armand R, născut în Franţa, la Neuilly-sur-Seine, în 1997, ar fi strigat "Allah akbar" când a comis fapta. Individul, care locuieşte la Puteaux (Hauts-de-Seine), este cunoscut de serviciile de informaţii pentru legăturile sale cu islamul radical şi pentru tulburări psihologice, a aflat Le Figaro de la o sursă din poliţie. Potrivit agenţiei France Presse, acesta a declarat, de asemenea, că nu poate suporta ca musulmanii să fie ucişi în întreaga lume.