03 iulie 2019

Atac aerian în Libia: cel puţin 40 de persoane, aflate într-un centru pentru migranţi, au murit

Andrei Vacaru

Cel puţin 40 de persoane au murit şi alte 80 au fost rănite în Libia în urma unui atac aerian care a vizat un centru de detenţie pentru migranţi, potrivit BBC.

Sursă foto: Mediafax

Atacul a avut loc la un centru dintr-o suburbie a capitalei Tripoli, iar cele mai multe dintre victime sunt imigranţi din Africa subsahariană.

Osama Ali, purtător de cuvânt al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat că 120 de migranţi se aflau într-un hangar în momentul atacului. El a adăugat că este posibil ca numărul victimelor să crească, bilanţul actual fiind o estimare.

Guvernul de la Tripoli a atribuit atacul Armatei Naţionale Libiene (LNA), condusă de generalul Khalifa Haftar. Într-un comunicat, oficialii au descris atacul ca fiind „premeditat şi precis”. Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al LNA a declarat că organizaţia nu este implicată în acest incident.

Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi a anunţat că este extrem de îngrijorat ca urmare a acestui atac.

Mii de migranţi africani care au încercat să ajungă în Europa prin Libia sunt reţinuţi în centre de detenţie, cele mai multe astfel de centre aflându-se în zonele de conflict din această ţară.