30 noiembrie 2023

Armistiţiul dintre Israel şi Hamas a fost prelungit. Acordul urma să expire astăzi. Qatarul a dezvăluit mai multe detalii despre termenii actualei prelungiri a încetării focului.

Gabriel Negreanu

Armistiţiul din Gaza a fost prelungit, acesta urma să se încheie joi dimineaţă. Qatarul a dezvăluit mai multe detalii despre termenii actualei prelungiri a încetării focului.

Sursă foto: Mediafax

"Partea palestiniană şi cea israeliană au ajuns la un acord de prelungire a pauzei umanitare în Fâşia Gaza cu încă o zi, în condiţiile existente, care sunt încetarea tuturor activităţilor militare şi intrarea ajutorului umanitar în Gaza", a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din Qatar, Majed Al Ansari, a declarat într-o declaraţie:

El a adăugat că armistiţiul va funcţiona "în cadrul medierii comune a statului Qatar cu Republica Arabă Egipt şi Statele Unite ale Americii", relatează AFP.

Armistiţiul din Gaza urma să se încheie joi dimineaţă.

Armata israeliană a declarat joi că armistiţiul cu Hamas va continua "având în vedere eforturile mediatorilor de a continua procesul de eliberare a ostaticilor sub rezerva termenilor acordului".

Hamas a fost de acord să prelungească armistiţiul pentru a şaptea zi, relatează Reuters.

Cele şase zile de încetare a luptelor din Gaza urmau să se încheie joi la ora locală 7.00 şi urmează eliberării unui grup de 16 ostatici deţinuţi de Hamas în noaptea de miercuri spre joi, în schimbul a 30 de prizonieri palestinieni.