17 ianuarie 2020

Armata SUA a anunţat că 11 militari americani au fost răniţi în urma atacului iranian de pe 8 ianuarie

Andrei Vacaru

Armata americană a anunţat joi că 11 militari au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma atacului cu rachete lansat pe 8 ianuarie de Iran împotriva unei baze militare americane din Irak, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Anunţul forţelor armate americane vine în condiţiile în care, iniţial, autorităţile de la Washington au susţinut că nimeni nu a fost rănit în urma respectivului atac.

„Cu toate că niciun militar american nu a fost ucis în atacul de pe 8 ianuarie asupra bazei aeriene Al Asad, mai mulţi au fost răniţi şi sunt încă sub supraveghere medicală”, a declarat căpitanul Bill Urban, purtător de cuvânt al Comandamentului Central al Statelor Unite, prin intermediul unui comunicat.

Relaţiile între SUA şi Iran sunt extrem de tensionate după ce armata americană l-a asasinat, în capitala Irakului, Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran. Ca reacţie, autorităţile iraniene au lansat mai multe ameninţări la adresa Statelor Unite.