24 iunie 2020

Armata rusă a prezentat 20 de echipamente noi la parada de Ziua Victoriei

Florin Jipa

Armata rusă a defilat astăzi prin Piaţa Roşie din Moscova, pentru a sărbători Ziua Victoriei împotriva nazismului. Au participat 40 de detaşamente de defilare, 232 de mijloace tehnice şi 75 de aeronave.

Sursă foto: Profi Media

Conform Agenţiei Tass, 20 de echipamente militare au fost prezentate astăzi pentru prima dată publicului.

Printre acestea, se numără aruncătorul de flăcări TOS-2 Tosochka, maşina de luptă a infanteriei Kurganets-25, sistemul modernizat anti-aerian Pantsyr-S1M, tancurile modernizate T-90M şi T-80BVM, maşina amfibie de luptă a infanteriei BMP-2, sistemul de lansare rachete multiple Tornado-S, sistemul de lansare rachete antinavă Bal, maşinile blindate cu turelă autonomă Taifun-K 4x4 şi Taifun-VDV, sistemul anti-aerian Derivatsiya-PVO şi sistemele de rachete anti-aeriene Buk-M3, S-350 Vityaz şi S-300V4.

Celebrarea Zilei Victoriei a fost amânată din 9 mai pentru data de 24 iunie, din cauza răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus. Decizia pentru data de 24 iunie a fost luată chiar de către preşedintele Vladimir Putin, deoarece astăzi se împlinesc 75 de ani de la prima paradă după victoria din anul 1945.