22 aprilie 2021

Armata rusă a desfăşurat un amplu exerciţiu de debarcare în Crimeea

Florin Jipa

Armata rusă a desfăşurat, miercuri, un amplu exerciţiu de debarcare în Crimeea, conform imaginilor distribuite de Ministerul rus al Apărării. Potrivit Moscovei, în fosta regiune ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în 2014, au fost mobilizaţi peste 10.000 de militari suplimentari.

Sursă foto: Twitter

Pentru operaţiunea navală au fost folosite nave aduse din Marea Caspică în Marea Neagră, care au transportat infanterişti marini, împreună cu tehnică blindată.

A fost una din ultimele manevre executate de armata rusă, deoarece Rusia a anunţat că va începe retragerea efectivelor militare suplimentare mobilizate în ultimele săptămâni în regiunea Crimeea, anexată în 2014, şi în apropierea frontierelor Ucrainei, deoarece exerciţiile militare s-au încheiat.

Rusia va începe retragerea efectivelor suplimentare mobilizate în apropierea Ucrainei

Mobilizarea de forţe, peste 100.000 de militari conform UE, şi exerciţiile militare desfăşurate, au mimat o invazie a estului şi sud-estului Ucrainei, ceea ce a pus pe jar nu doar autorităţile din ţara vecină, dar şi principalii lideri occidentali.

Joi, a anunţat şi preşedintele Klaus Iohannis că va convoca o şedinţă a CSAT săptămâna viitoare pentru a analiza situaţia de securitate de la graniţa Ucrainei, dar în acest context vom vedea dacă şedinţa va mai avea loc.

Iohannis convoacă şedinţă CSAT pentru tensiunile din estul Ucrainei: „Situaţia este îngrijorătoare. Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre”