19 septembrie 2019

Armata României va participa la Jocurile Mondiale Militare CISM din China

Andreea Soare

Armata României va participa, în perioada 16-29 octombrie, la Jocurile Mondiale Militare ale Consiliului Internaţional al Sportului Militar (CISM), ce se vor desfăşura la Wuhan, China, cu un lot format din 80 de sportivi, anunţă Statul Major al Apărării printr-un comunicat de presă.

Sursă foto: Mediafax

„Din lotul reprezentativ al Armatei României fac parte atât militari din unităţi ale categoriilor de forţe ale Armatei României, cât şi sportivi legitimaţi la Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti şi din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare. Aceştia vor concura alături de sportivi din peste 100 de ţări membre CISM, la următoarele discipline sportive: atletism (probe de sărituri, alergări şi aruncări), orientare, pentatlon militar, triatlon, box, judo, lupte, nataţie (înot şi sărituri în apă), scrimă, tir sportiv, tir cu arcul. Lotul are în componenţă şi 4 militari invalizi/răniţi, care vor participa la proba de tir cu arcul olimpic şi atletism”, adaugă reprezentanţii SMAp.

Participarea şi reprezentarea Armatei României la acest campionat mondial oferă posibilitatea verificării nivelului de pregătire al sportivilor militari români alături de sportivi militari din ţările membre CISM, la discipline sportive cuprinse în programul de instruire a militarilor şi este încă o ocazie de a demonstra că sportul poate contribui la pacea mondială prin apropierea armatelor diferitelor statePentru Jocurile Mondiale Militare de anul acesta din lotul Armatei României fac parte atât sportivi cu rezultate notabile la competiţii CISM, cât şi la competiţii civile”, se precizează în comunicat.

Armata României este membră a Consiliului Internaţional al Sportului Militar din anul 1992. Jocurile Mondiale Militare se desfăşoară din 4 în 4 ani, ajungând la cea de-a 7-a ediţie şi reprezintă echivalentul militar al Jocurilor Olimpice de vară.