23 mai 2021

Armata Israelului a prezentat bilanţul războiului de 12 zile „Guardian of the Walls”

Florin Jipa

Sîmbătă, Armata Israeliană (IDF) a prezentat bilanţul operaţiunii militare de 12 zile „Guardian of the Walls”, ce a durat în perioada 10 – 21 mai.

Sursă foto: IDF

Conform IDF, cele două organizaţii extremiste au tras 4360 de rachete din Fâşia Gaza, din care 680 au căzut în propriul teritoriu. Celelalte, care au trecut graniţa, au fost interceptate în proporţie de 90 la sută de sistemul Iron Dome şi au dus la moartea a 13 persoane în Israel, dintre care un copil, o adolescentă şi un militar.

Armata Israeliană a ripostat cu peste 1.500 de atacuri asupra Fâşiei Gaza, neutralizând peste 200 de membri ai principalelor grupări extremiste HAMAS şi Jihadul Islamic. Au fost distruse 675 de lansatoare de rachete, dar şi peste 100 km. de tuneluri.

Conform Ministerului Sănătăţii din Gaza, raidurile israelienilor au dus la moartea a 232 de civili, dintre care 65 de copii.

Vineri a intrat în vigoare acordul de încetare a focului între Israel şi Fâşia Gaza. Egiptul, SUA şi Qatar au intervenit pentru a face posibilă încetarea focului, a arătat CNN. Khalil al-Hayya, numărul doi al biroului politic al Hamas în Fâşia Gaza a declarat că este o victorie, chiar dacă situaţia arată cu totul altfel.