01 aprilie 2024

Armata israeliană: Comandant important al Hezbollah, ucis într-un atac aerian

Cosmin Pirv

Armata israeliană a anunţat că a ucis, duminică, un comandant Hezbollah într-un atac aerian asupra unui vehicul în Liban. Este vorba de Ismail Al-Zin, un comandant al unităţii de rachete antitanc a Forţelor Radwan ale Hezbollah, scrie Reuters.

Sursă foto: AFP

„Al-Zin a fost o sursă semnificativă de cunoştinţe în ceea ce priveşte rachetele antitanc şi a fost responsabil pentru zeci de atacuri cu rachete antitanc împotriva civililor, comunităţilor şi forţelor de securitate israeliene”, a transmis armata israeliană.

O sursă apropiată de Hezbollah a declarat că Al-Zin nu era o figură de rang înalt, dar a confirmat că făcea parte din unitatea sa de elită Radwan.

Israelul a ucis până în prezent aproximativ 25 de membri ai unităţii, inclusiv cel puţin trei comandanţi, precum Wissma Tawil, un ofiţer de rang înalt al Hezbollah, care a jucat un rol important în conducerea operaţiunilor sale în sudul Libanului.

Hezbollah a început să lanseze rachete din vârfurile dealurilor şi sate din sudul Libanului spre Israel la 8 octombrie, în sprijinul aliatului său palestinian Hamas.

Bombardamentele israeliene asupra Libanului au ucis aproape 270 de luptători Hezbollah, dar au ucis, de asemenea, aproximativ 50 de civili şi au lovit atât UNIFIL, cât şi armata libaneză.