27 aprilie 2021

Armata Indiei sare în ajutorul medicilor care luptă împotriva răspândirii coronavirusului. Spitalele vor primi oxigen din rezervele forţelor armate, iar personalul medical retras va merge în linia întâi

Andreea Soare

Cazurile noi de coronavirus din India depăşesc 300.000 pentru a şasea zi consecutivă, iar forţele armate indiene promit să ofere ajutoare medicale pentru a preveni creşterea numărului de cazuri noi, transmite Reuters.

Sursă foto: AP

În ultimele 24 de ore, India a înregistrat 323.144 de cazuri noi, sub numărul înregistrat marţi, 325.991. Spitalele continuă să refuze oamenii din cauza lipsei de paturi şi rezerve de oxigen.

Deşi au fost raportaţi 2.771 de morţi, experţii în sănătate cred că numărul este mult mai mare.

Mai multe ţări, inclusiv Tailanda, Singapore, Bangladesh şi Marea Britanie au luat măsuri pentru a interzice zborurile din India cu scopul de a preveni intrarea în ţară a noilor variante ale virusului. De asemenea, Australia ar putea suspenda zborurile din India în această zi.

India a apelat la forţele sale armate pentru a-i ajuta să facă faţă crizei devastatoare. Astfel, şeful Statului Major al Apărării, Generalul Bipin Raqat, a declarat, luni, că armata va oferi oxigen spitalelor din rezervele forţelor armate, iar personalul medical retras se va întoarce în linia întâi pentru a-i ajuta pe doctori.

Marea Britanie, Germania şi SUA au promis că vor trimite ajutor medical. SUA au promis că vor trimite 60 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca către alte ţări.