22 iulie 2019

Armata afgană a ucis din greşeală şapte civili într-un atac asupra insurgenţilor, în Kabul

Marinela Sarbu

Armata din Afganistan a ucis din greşeală şapte civili, printre care şi copii, într-un atac asupra insurgenţilor în sudul capitalei Kabul a anunţat luni un oficial, acestea fiind cele mai recente victime ale războiului care continuă în ciuda negocierilor de pace cu talibanii, potrivit Reuters.

Şapte civili, printre care se numără atât femei cât şi copii, au fost ucişi duminică noaptea în provincia Logar, la sud de Kabul, a declarat Hasib Stanekzai, un membru al Consiliului provinciei Logar, şase persoane fiind rănite.

Poliţia locală a confirmat ofensiva forţelor guvernamentale asupra insurgenţilor, dar a transmis că investighează situaţia.

Potrivit informaţiilor noastre iniţiale un număr de militamnţi au fost omorâţi sau răniţi, dar localnicii au pătruns în zonă, reclamând faptul că o casă aparţinând unei familii a fost bombardată, provocând victime în rândul civililor”, a declarat Shahpor Ahmadzai, un purtător de cuvânt al poliţiei din Logar.

Forţele guvernamentale se confruntă cu atacurile venite din partea talibanilor în mare parte din teritoriul ţării şi au răspuns cu atacuri aeriene pentru a-i ucide pe liderii insurgenţilor, în ciuda faptului că reprezentanţii Sua şi Afganistanului negociază cu militanţii talibani în Qatar.