06 iunie 2019

Arabia Saudită doreşte continuarea dialogului între consiliul militar şi opoziţia din Sudan

Teodora Marinescu

Arabia Saudită a informat miercuri că urmăreşte dezvoltarea situaţiei din Sudan şi susţine continuarea dialogului între consiliul militar aflat la conducerea ţării şi opoziţie, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Arabia Saudită are relaţii apropiate cu consiliul militar, care a preluat puterea de la înlăturarea preşedintelui Omar al-Bashir în luna aprilie.

"Arabia Saudită speră că toate părţile din Sudan vor alege dialogul constructiv pentru a menţine securitatea şi stabilitatea în Sudan, pentru a proteja oamenii, în timp ce apără interesele şi unitatea ţării", se arată într-un comunicat al agenţiei naţionale de presă din Arabia Saudită.

Discuţiile dintre Consiliul Militar, care a preluat puterea după înlăturarea preşedintelui Omar al-Bashir, şi grupurile de opoziţie, au stagnat în urma diferenţelor de opinie privind conducerea perioadei de tranziţie.

Cel puţin 100 de persoane au murit în urma protestelor din Sudan, au anunţat reprezentanţii unui grup medical, după ce armata a atacat o tabără de protestatari.