17 septembrie 2019

Arabia Saudită cheamă experţi din cadrul ONU pentru a investiga atacurile

Bianca Pavaluca

Arabia Saudită va convoca experţi internaţionali din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru a investiga atacurile asupra instalaţiilor petroliere, a transmis Ministerul de Externe saudit, menţionând că întreaga lume trebuie să îi condamne pe cei responsabili, conform Euronews.

Sursă foto: Mediafax

Conform investigaţiilor preliminare, atacul a fost efectuat cu armament iranian, se menţionează în comunicatul emis de Ministerul de Externe din Arabia Saudită.

„Regatul este capabil să îşi apere teritoriul şi cetăţenii şi să răspundă în forţă acestor atacuri”, a transmis Ministerul.

Atacurile care au vizat rafinării saudite au fost comise cu armament iranian şi nu au fost lansate din Yemen, a anunţat luni seară coaliţia internaţională condusă de Arabia Saudită.

Atacurile cu drone care au vizat rafinării din Arabia Saudită afectează aproximativ jumătate din producţia de petrol saudită, a informat cotidianul Financial Times. Insurgenţii huthi din Yemen, susţinuţi de Iran, au revendicat atacurile cu drone care au provocat incendii la centrele saudite de rafinare a petrolului din Abqaiq şi Khurais.

Administraţia Donald Trump a atribuit atacurile Iranului.