13 aprilie 2019

Apărarea antiaeriană siriană a interceptat mai multe rachete în apropiere de oraşul Hama / Rachetele au fost probabil lansate de aviaţia israeliană

Mircea Olteanu

Apărarea antiaeriană siriană a interceptat mai multe rachete în apropiere de oraşul Hama din vestul ţării, a anunţat mass-media de stat siriană, citând surse militare care au afirmat că rachetele au fost lansate de aeronave israeliene, informează cotidianul Haaretz.

Sursă foto: Mediafax

Potrivit surselor citate de agenţia de ştiri SANA şi televiziunea de stat siriană, aviaţia israeliană a vizat "una dintre poziţiile militare din zona oraşului Masyaf".

Agenţia SANA a relatat că unele rachete au fost doborâte înainte de a ajunge la ţintă, însă câteva clădiri au suferit pagube, iar trei militari au fost răniţi.

Israelul, preocupat de prezenţa tot mai puternică a Iranului în Siria, a efectuat mai multe atacuri aeriene şi cu rachete în cursul conflictului civil sirian, vizând în special transporturi de armament iranian spre mişcarea şiită libaneză Hezbollah, dar şi obiective din Siria controlate de forţele iraniene sau cele sprijinite de Teheran.