09 noiembrie 2018

Annegret Kramp-Karrenbauer , succesoareal lui Merkel în fruntea CDU ?

Mircea Olteanu

Aproximativ 35% din membrii partidelor conservatoare germane din coaliţia de guvernare de la Berlin se pronunţă în favoarea alegerii lui Annegret Kramp-Karrenbauer, o protejată a cancelarului Angela Merkel, în funcţia de lider a Uniunii Creştin-Democrate (CDU),potrivit unui sondaj, potrivit Reuters.

Sursă foto: Mediafax

La mică distanţă de Annegret Kramp-Karrenbauer în topul preferinţelor conservatorilor germani se află Friedrich Merz, cu 33%, în timp ce Jens Spahn, ministrul Sănătăţii, are 7%.

Sondajul a fost realizat în perioada 6-8 noiembrie de institutul Forschungsgruppe Wahlen pentru postul ZDF, pe un eşantion de 1.200 de persoane.

Cancelarul Angela Merkel a anunţat luna trecută că nu va mai candida pentru postul de preşedinte al CDU, în scrutinul intern din 8 decembrie. Merkel a fost criticată dur în ultimii ani din cauza politicilor flexibile în materie de imigraţie. Criticii susţin că situaţia a generat seria de rezultate slabe pentru partidul Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta) în alegerile regionale.

Angela Merkel este liderul formaţiunii CDU din anul 2000 şi deţine postul de cancelar al Germaniei din anul 2005.