19 iunie 2019

Angela Merkel se gândeşte serios la acuzaţiile Statelor Unite asupra Iranului

Teodora Marinescu

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că ia acuzaţiile Statelor Unite asupra Iranului, privind responsabilitatea pentru atacurile care au vizat petroliere în Golful Oman, în serios, însă a făcut apel la găsirea unei soluţii paşnice, relatează site-ul agenţiei Dpa.

Sursă foto: Mediafax

"Considerăm aceste afirmaţii ca fiind foarte serioase, iar de asemenea există dovezi", a declarat aceasta.

Merkel a adăugat că, cu toate acestea, negocierile sunt importante şi consideră vizita oficială a ministrului german de Externe în Iran ca fiind un pas în direcţia corectă.

Statele Unite au informat că vor trimite 1.000 de militari suplimentari în Orientul Mijlociu, ca răspuns la incidentul din Golful Oman

Două petroliere, unul norvegian şi altul japonez, au fost atacate joi dimineaţă în Golful Oman, la intrarea în Golful Persic, în contextul tensiunilor dintre Statele Unite şi Iran. În urmă cu câteva săptămâni, alte atacuri au vizat patru nave, în largul coastelor Emiratelor Arabe Unite.

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a acuzat Iranul pentru atacuri, afirmând că incidentul face parte dintr-o campanie a acestuia împotriva Statelor Unite şi a aliaţilor săi.