17 iulie 2019

Angela Merkel a felicitat-o pe Ursula von der Leyen pentru numirea în fruntea Comisiei Europene

Bianca Pavaluca

Cancelarul german Angela Merkel a felicitat-o marţi pe Ursula von der Leyen, fostul ministru german al Apărării, pentru numirea în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, conform Reuters.

Sursă foto: Mediafax

„Sunt fericită deoarece un european determinat va deveni preşedintele Comisiei Europene. Deşi pierd un ministru, câştig un nou partener la Bruxelles”, a declarat cancelarul german prin intermediul unei postări pe Twitter.

Ursula von der Leyen a primit, marţi seară, votul favorabil al Parlamentului European pentru numirea în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. Candidata a primit 383 de voturi favorabile şi 327 de voturi împotrivă.

"Mă simt foarte onorată, sunt copleşită, vă mulţumesc pentru încrederea pe care mi-aţi acordat-o", a declarat Ursula von der Leyen, citată de site-ul Politico.eu.

"Încrederea pe care mi-aţi acordat-o este încrederea pe care o acordaţi Europei. (...) Pentru mine, este o responsabilitate mare, iar munca începe acum. Mesajul este că vom colabora cu toţii în mod constructiv, deoarece efortul este pentru o Europă unită şi puternică", a precizat Ursula von der Leyen