06 noiembrie 2019

Andrea Gilli, Colegiul de Apărare al NATO: Nu ar trebui să fim îngrijoraţi de efectele tehnologiei

Andreea Soare

Andrea Gilli, cercetător în cadrul Colegiului de Apărare al NATO din Roma, a declarat în cadrul Conferinţei "Gândirea Militară Românească", organizată de Statul Major al Apărării, că efectele tehnologiei nu ar trebui să genereze preocupări, deoarece după adaptarea la schimbări putem profita de avantaje.

Sursă foto: Mediafax

"Ar trebui să fim îngrijoraţi cu privire la inteligenţa artificială? Nu! Schimbările tehnologice cer adaptare. Procesul gradual de adaptare la inteligenţa artificială ar putea reduce din efectele acestuia. (...) Inteligenţa artificială înlocuieşte munca, efortul cu capitalul, dar mai reuşeşte un lucru: creşte performanţa muncii. (...) Dacă ajungem să o înţelegem îndeajuns, am putea să profităm de avantajele pe care le oferă", a adăugat cercetătorul Andrea Gilli.

Andrea Gilli este cercetător în cadrul Colegiului de Apărare al NATO din Roma, iar domeniul său de interes este reprezentat de inovaţie, tehnologie şi operaţii. În 2015, Andrea Gilli a primit Premiul Agenţiei Europene de Apărare (EDA) pentru cea mai bună diseraţie în apărare, securitate şi strategie europeană. Articolele acestuia în domeniul securităţii sunt, în prezent, folosite în universităţi prestigiase precum Harvard, Stanford. ETH-Zurich, Universitatea Columbia etc.

Statul Major al Apărării organizează, în perioada 6-7 noiembrie, la Cercul Militar Naţional, Conferinţa ştiinţifică internaţională Gândirea Militară Românească, cu tema "Securitatea şi Apărarea între istorie, teorie şi politici publice". Activitatea se desfăşoară în contextul împlinirii a 160 de ani de la înfiinţarea Statului Major al Apărării şi a 155 de ani de la înfiinţarea revistei Gândirea Militară Românească.