30 august 2018

Ambasadorul rus la Washington avertizează SUA împotriva comiterii unui nou act de agresiune în Siria

Mircea Olteanu

Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei la Washington a avertizat Statele Unite împotriva comiterii unui nou "act nejustificat şi ilegal de agresiune" în Siria, după ce Moscova a sugerat luni că forţele americane din Orientul Mijlociu se pregătesc de un nou atac asupra trupelor regimului de la Damasc.

Sursă foto: Mediafax

"Am avertizat Statele Unite împotriva unui nou act nejustificat şi ilegal de agresiune în Siria. Escaladarea tensiunilor în Siria nu este în interesul naţional al nimănui", se afirmă într-un comunicat al Ambasadei ruse la Washington, după o întrevedere a lui Antonov cu oficiali americani, informează agenţia de ştiri Tass.

"Am cerut Washingtonului să furnizeze imediat dovezi care ar putea susţine această încercare de a propaga încă o dată chestiunea utilizării de arme chimice de către Damasc", se mai arată în comunicatul dat publicităţii miercuri.

"Ne-am exprimat îngrijorarea în cei mai serioşi termeni cu privire la semnalele din partea SUA care indică faptul că noi atacuri asupra Siriei sunt pregătite sub pretextul posibilei utilizări de «arme chimice» de către sirieni", a mai afirmat diplomatul rus.

Igor Konashenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, a declarat luni că Statele Unite au sporit numărul rachetelor de croaziere desfăşurate în Orientul Mijlociu, plănuind să lovească trupele guvernamentale siriene după o înscenare de atac cu arme chimice, care urmează să fie efectuată de terorişti în provincia Idlib, cu sprijinul serviciilor secrete britanice. Oficialul rus adăugând că SUA intenţionează să acuze regimul de la Damasc pentru acestă atac chimic.