26 aprilie 2018

Ambasador rus: Statele occidentale nu sunt interesate de viitorul civililor din Siria

Marian Avram

Statele occidentale nu sunt interesate de viitorul civililor din Allep şi Ghuta de Est, în contextul în care militanţii reţelelor teroriste au fost eliminaţi din regiune, a declarat, miercuri, Vladimir Chizhov, ambasadorul Rusiei la UE, relatează site-ul agenţiei Tass.

Sursă foto: Mediafax

”Când forţele armatei siriene au eliberat Allep şi Ghuta de Est de sub ocupaţia teroriştilor, comunitatea internaţională a fost foarte vocală susţinând a avut loc o catastrofă umanitară acolo. Sutem surpinşi de acest fapt. După ce problema teroriştilor a fost rezolvată, nimănui nu i-a mai păsat de viitorul sirienilor care continuă să trăiască acolo”, a declarat ambasadorul rus.

Rusia a apărat în repetate rânduri Siria, mai ales în cazul atacului chimic comis în regiunea Duma, atribuit regimului condus de Bashar al-Assad. Ulterior, o coaliţie formată din SUA, Marea Britanie şi Franţa a lansat un atac cu rachete de croazieră în Siria, cu scopul declarat de a sancţiona regimul Bashar al-Assad pentru atacul chimic comis la periferia oraşului Damasc.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între regimul Bashar al-Assad, sprijinit de Rusia şi Iran, forţele opoziţiei şi grupuri militante şi teroriste, inclusiv organizaţia extremistă sunnită Stat Islamic. Bilanţul conflictului depăşeşte 340.000 de morţi.