30 iulie 2019

Ambasada SUA la Bucureşti, mesaj de Ziua Mondială împotriva Traficului de Persoane

Ana Petrescu

Ambasada SUA în România a transmis, marţi, un mesaj Ziua Mondială împotriva Traficului de Persoane, precizând că instituţia „condamnă traficul de persoane în toate formele sale” şi „se angajează să lucreze cu autorităţile române pentru eliminarea traficului de fiinţe umane”.

Sursă foto: Mediafax

„Ca recunoaştere a Zilei Mondiale împotriva Traficului de Persoane, 30 iulie, Ambasada Statelor Unite ale Americii condamnă traficul de persoane în toate formele sale. SUA se angajează să lucreze cu românii pentru a elimina traficul de fiinţe umane”, transmite ambasada SUA la Bucureşti, printr-un comunicat de presă remis, marţi, MEDIAFAX.

Ambasada îndeamnă „ferm toate guvernele să combată traficul de persoane prin servicii de protecţie cuprinzătoare şi concentrate pe victime, prin măsuri de prevenţie a infracţiunilor care vizează direct tacticile traficanţilor şi informează mai bine comunităţile şi prin acuzarea şi condamnarea traficanţilor, pentru a-i face să răspundă penal pentru faptele lor”, potrivit sursei citate.

„Printr-o abordare concentrată a eforturilor noastre colective de luptă împotriva traficului de persoane, putem schimba ceva şi o vom face”, mai spune ambasada.