29 ianuarie 2020

Ali Khamenei avertizează că planul de pace prezentat de Donald Trump este sortit eşecului

Teodora Marinescu

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat miercuri că planul de pace israelo-palestinian conceput de Administraţia Donald Trump este sortit eşecului şi toate naţiunile musulmane trebuie să se opună acestuia, relatează site-ul agenţiei Reuters.

"Politica rea şi vicioasă a Statelor Unite pentru palestinieni, numită 'înţelegerea secolului' nu se va materializa niciodată...iar toate naţiunile musulmane se vor opune şi nu vor permite materializarea acesteia", a declarat Khamenei.

Donald Trump a prezentat, marţi, planul de pace elaborat de Casa Albă pentru rezolvarea conflictului israelo-palestinian, pledând pentru o soluţie prin coexistenţa a două state, cu oraşul Ierusalim "capitală nedivizată" a Israelului.

Acesta a explicat că planul de pace conţine o hartă detaliată a două state, israelian şi palestinian. Oraşul Ierusalim va rămâne "capitala nedivizată" a Israelului, a precizat liderul SUA, propunând înfiinţarea capitalei statului palestinian în estul Ierusalimului.

În acest context, Mahmoud Abbas, preşedintele Autorităţii Palestiniene, a anunţat că respinge planul conceput de Administraţia Donald Trump.