13 ianuarie 2021

Alexey Navalny anunţă că se întoarce duminică în Rusia

Andreea Tobias

Liderul opoziţiei ruse Alexei Navalny, care învinovăţeşte Kremlinul pentru că l-a otrăvit, se va întoarce la Moscova duminică.

Sursă foto: Profimedia

„Nu s-a pus niciodată problema de a reveni sau nu. Pentru că nu am plecat niciodată. M-am trezit în Germania, într-o cutie de terapie intensivă. Duminică, 17 ianuarie, mă voi întoarce acasă”, a scris Alexei Navalny pe Twitter.

Alexei Navalny, în vârstă de 44 de ani, s-a simţit rău în august, în timpul unui zbor din Siberia spre Moscova. Navalny a ajuns într-un spital din Germania, iar reprezentanţii Guvernului german declarau că a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din grupul Novichok.

Ulterior, Alexey Navalny l-a acuzat pe preşedintele rus Vladimir Putin că se află în spatele otrăvirii sale: „Afirm că Putin se află în spatele acestei infracţiuni, nu am altă versiune a ceea ce s-a întâmplat".

Moscova a negat orice implicare. Preşedintele rus Vladimir Putin a spus că, dacă agenţii de informaţii ruşi ar fi vrut să-l omoare pe domnul Navalny, „am fi terminat treaba”.