22 noiembrie 2019

Aleksandar Vucic: Serbia nu va adera la NATO sau OTSC

Andrei Vacaru

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a declarat joi în cadrul unei conferinţe de presă că ţara sa nu va adera nici la Alianţa Nord-Atlantică (NATO), nici la Organizaţia Tratatului Securităţii Colective (OTSC), informează agenţia rusă de presă TASS.

Sursă foto: Mediafax

„Nu ne vom schimba politica faţă de Rusia. Continuăm să avem relaţii apropiate, nu ne vom schimba politica, nu vom adera la NATO sau OTSC”, a spus Vucic. Declaraţiile preşedintelui sârb despre relaţia cu Rusia vin în contextul în care Vuci a spus, tot joi, că membri ai serviciilor ruse de informaţii au abordat mai mulţi ofiţeri ai structurilor militare sârbe, începând din anul 2017, unul dintre ei oferind bani surselor de informaţii.

„Există foarte multă presiune asupra ţării, asupra industriei de apărare. Nu ne vom schimba poziţia şi vom lupta pentru menţinerea neutralităţii militare, cu scopul de a ne apăra spaţiul aerian şi teritoriul şi pentru a ne îmbunătăţi activităţile de spionaj şi contraspionaj”, a adăugat preşedintele.

Vucic a mai spus că în următoarele două luni va prezenta „un document legal care să confirme că Serbia va continua pe drumul neutralităţii militare”.