15 mai 2018

Alegerile parlamentare din Liban - „Negociind supravieţuirea”

Monitorul Apărării şi Securităţii

Alegerile din Liban din 06.05.2018 au marea calitatea de fi avut loc, de a nu fi fost marcate de violenţe şi de a fi fost relativ libere şi corecte . Realizările se încheie aici. Pentru că Libanul s-ar putea îndrepta spre incertitudine politică, economică şi securitară, existând riscul să fie prins în conflictul regional ce se extinde din Siria.

Sursă foto: HEPTA

Perdanţii au fost sunniţii din „Mişcarea Viitorul” condusă de Saad Hariri, iar câştigătorul Hezbollah-ul, nu atât prin câştigul direct, cât prin locurile câştigate de aliaţii săi şiiţi. La creştini, voturile au mers spre „Forţele Libaneze”, marii adversari ai Hezbollah, perdanţii fiind aliaţii acestuia, „Mişcarea Liberă a Patrioţilor” a preşedintelui în exerciţiu, Michel Aoun. Ca o caracterizare generală, au câştigat extremele şi au pierdut cei dispuşi la compromis. Asta dacă nu chiar [...]

Testează abonamentul

Poți să accesezi întreg articolul doar dacă ești abonat la MonitorulApararii.ro.

Alege abonament Cere demo

Dacă ai deja un abonament valid intră în cont mai jos

Am uitat parola

Nu ai cont încă? Înregistrează-te aici

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor Monitorului Apararii si Securitatii. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe. Citarea se poate face în limita a 250 de semne cu conditia citarii sursei si mentionarii linkului site-ului https://monitorulapararii.ro/. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.
Nota: Utilizatorii care au achizitionat un abonament cu drept de republicare au permisiunea de reproducere a maxim 4 articole pe luna si numai intr-o singura publicatie, cu conditia citarii sursei si mentionarii linkului (model: Articol preluat din https://monitorulapararii.ro/).